Екипата не менува многу

КК Куманово не менува многу во летниот преоден рок. Главно останува не допрен костурот на екипата. Си одат одредени играчи со епизодна улога во Куманово, а на нивно место доаѓаат помлади играчи од типот на Ралиќ, Смиљковиќ, Петровски. Костурот на екипата го сочинуваат: Спирковски, Јоцевски, Серафимовски, Младеновски, Димитриевски, Нинковиќ
 

Сегашен ростер на КК Куманово

IGRA^I
Број Презиме и Име Позиција Висина Датум на раѓање:
4 Спирковски Александар Бек/Плејмејкер 186 27.10.1991
5 Смиљковиќ Дарко Плејмејкер 180 17.09.1992
6 Димитриевски Мики Крило/Бек 188 08.05.1991
7 Пешевски Виктор Бек 184 12.05.1992
8 Кузмановски Никола Бек 183 06.09.1991
9 Ралиќ Марко Бек 187 23.02.1992
10 Серафимовски Стефан Крило/Центар 190 06.09.1991
11 Аврамовски Дарко Центар 191 09.08.1991
12 Јовановски Марко Бек 186 12.06.1991
13 Јоцевски Милан Плејмејкер 183 10.04.1991
14 Младеновски Милан Крило/Центар 197 22.02.1992
15 Нинковиќ Милош Плејмејкер 185 24.05.1991
 Тим менаџмент:
Презиме и име Позиција
Тодоровиќ Страшо Head coach
Ѓерѓиевски Драга ( Шулц ) Asistent coach
Димковски Дејан Physical training coach

kkkumanovo.orgfree.com

 

Design downloaded from free website templates.
Free Web Hosting